WIKPLAYER


Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Γειά σας κουκλίτσες μου!
Η ομορφιά και η περιποίηση δεν είναι μόνο το πρόσωπο και το σώμα αλλα και τα μαλλιά.Τα μαλλιά μας χαρακτηρίζουν και μας ομορφαίνουν γιαυτό πρέπει να τα προσέχουμε και να τα φροντίζουμε όπως το προσωπό και το σώμα μας.Βασικό χαρακτηριστικό της εξωτερικής εμφάνισης είναι τα μαλλιά. Μας γεμίζει ικανοποίηση αν έχουμε αστραφτερά, πλούσια και υγιή μαλλιά και τα νιώθουμε να μας στολίζουν !!!Πόσες φορές που τα μαλλιά σας δεν σας άρεσαν χάλασαν την ψυχολογία σας?Πόσες φορές δεν βγήκατε να πάτε την βόλτα σας ή να πιείτε το καφεδάκι σας επειδή δεν σας άρεσαν τα μαλλιά σας!
Θα σας δώσω μερικές φυσικές συνταγές με υλικά που όλες έχετε στο σπίτι για να κάνετε τα μαλλιά σας να δείχνουν μοναδικά!

ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ

Τι να πρωτοπώ γιαυτό το θαυματουργό λαδάκι!Θα σας κάνω ένα post γιαυτο αξίζει πραγματικα!Διάβασα σε κάποιο παλιό βιβλίο συνταγών ομορφιάς της μητέρας μου  οτι αν βάλεις αμυγδαλελαιο στα μαλλιά σου και το αφήσεις να δράσει αρκετές ώρες μετά θα έχεις ενυδατωμένα,απαλά,μεταξένια μαλλιά.Ομολογώ οτι στην αρχή δεν το πίστεψα,έπειτα σκέφτηκα δεν έχω να χάσω και τίποτα να το δοκιμάσω!
Έβαλα αμυγδαλέλαιο στις ρίζες των μαλλιών και έκανα απαλό μασάζ.Συνέχισα σε όλο το μήκος των μαλλιώ μου και έδωσα έμφαση στις άκρες.(Έχω μακρυά σγουρά μαλλιά κανονικά προς ξηρά).Προσοχή μην τρίβετε τα μαλλιά σας σπάει η τρίχα και δημιουργείτε ψαλίδα.Απλώστε το απαλά.Αν έχετε λιπαρά μαλλιά αποφύγετε να κάνετε συχνα την μάσκα αυτή και μην βάζετε πολύ ποσότητα.
Τύλιξα τα μαλλια μου με μια πετσέτα και το άφησα ολη νύχτα να κάνει την δουλειά του!
Το πρωί λούστηκα κανονικά και άφησα τα μαλλια μου να στεγνώσουν φυσικά.Το αποτέλεσμα με καθήλωσε!Δεν χόρταινα να κοιτάζω τα μαλλιά μου στον καθρέφτη!!
Απο τότε κάνω αυτή την μάσκα μια φορά την εβδομάδα και έχω δεί μεγάλη διαφορά στα μαλλιά μου! 
'Εχετε δοκιμάσει αμυγδαλελαιο?Δοκιμάστε το και πείτε μου την γνώμη σας! 

ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

Γιαυτή την μάσκα θα χρειαστούμε :
100ml αμυγδαλέλαιο
1 κρόκο αυγού
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο

Ανακατέυουμε κάλα το αμυγδαλέλαιο με τον κρόκο να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το δεντρολίβανο,συνεχίζοντας το ανακάτεμα.Η μάσκα μας είναι έτοιμη!Μην σας τρομάζει η ιδέα ότι θα μυρίζει άσχημα επειδή περιέχει αυγό.Η μυρωδιά του αυγού χάνεται με το αιθέριο έλαιο.Σαυτο το σημείο θέλω να σας πώ πως μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σας. 
Τυλίγουμε με μια μεμβράνη τα μαλλιά μας και αφήνουμε την μάσκα για μισή ώρα.Έπειτα λουζόμαστε κανονικά και στο τέλος ξεβγάζουμε με κρύο νερο.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

Σας τελιώσε ξαφνικά η κρέμα μαλλιών και που να τρέχετε τώρα!Αλλά και μια ωραία και πολύ καλή και ανέξοδη λύση για τα μαλλιά μας.Να φτιαξουμε μόνες μας την κρέμα μαλλιών μας!
Θα χρειαστούμε :

1 αβοκάντο
το γάλα μιας καρύδας

Προτιμήστε ένα καλά γινωμένο αβοκάντο και αφου το ξεφλουδίσετε,πολτοποιήστε το.Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα καρύδας και ταυτόχρονα ανακατέψτε ως που να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα.Το γάλα καρύδας μπορείτε να το βρείτε στο σουπερ μαρκετ αλλα και σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα σε κονσέρβα.
Απλώστε την κρέμα στα μαλλιά σας και αφήστε την για 15 περιπου λεπτά .Έπειτα ξεβγάλτε με χλιαρό νερό αρχικά και στην συνέχεια με κρύο.Η κρέμα λειτούργει και ως μάσκα.Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και κάνει τα μαλλια απαλά ,λεία δίνοντας παράλληλα όγκο και λάμψη.
Αυτά απο εμένα κουκλίτσες μου!Περιμένω τα σχόλια σας!!!
Όπου κι αν βρίσκεστε ,ότι κι αν κάνετε να περνάτε υπέροχα!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!!! :-) 

6 σχόλια:

  1. tin deutera maska kapou tin diavasa ki egw kai i8ela na tin dokimasw!gt genika to avocando einai polu enudatiko!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε την οπωσδήποτε ειναι πολυ καλή!!Ναι ειναι οπως και το ελαιολαδο και το αμυγδαλελαιο!Φυσικα και δραστικά!

      Διαγραφή
  2. πολυ ενδιαφερον ποστ! εγω χρησιμοποιω ελαιολαδο πριν το λουσιμο σαν μασκα για αρκετες ωρες και μετα το λουσιμο βαζω και λιγο λαδακι μοροκανοιλ στις ακρες και το αποτελεσμα ειναι σουπερ!! εχω λιπαρα μαλλια με ξηρες ακρεες αλλα δεν επηρεαζει την λιπαροτητα καθως δινω εμφαση μονο στις ακρες ! φιλακια πολλα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα μου έχω χρησιμοποιήσει ελαιόλαδο και εξακολουθώ να βάζω μια φορά τον μήνα σαν μάσκα.Το αφήνω για αρκετες ώρες περιπου 6-8 και αλλες φορες παλι το αφήνω ενα βράδυ και το πρωι λουζομαι κανονικά.Ακριβως!Ειναι θαυματουργά τα λαδάκια!φιλακια πολλα!!!!

      Διαγραφή
  3. γεια σου κούκλα
    Μόλις βρήκα το μπλόγκ σου και μου αρέσει πάρα πολύ!
    μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ beauty blogs!!!
    αν θές μπορείς να περάσεις μία βόλτα και απο το δικό μου, έχω
    και δύο give away να τρέχουν αυτο το καιρο με δώρο ρουχαλάκιααα!!!
    Ελπίζω τα τα λέμε!!

    Βικυ
    www.fashionrailways.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά Βίκυ μου!!!Σευχαριστώ πολυ πολύ!!!Καλώς όρισες στην όμορφη γωνιά,χαιρομαι να γνωριζω ανθρωπους με θετικη ενεργεια και εσυ αποτι καταλαβα εκπεμπεις αρκετη!!Ερχομαι αμέσως απο το blog soy!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ!!!

      Διαγραφή