WIKPLAYER


Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΒΑΖΕΛΙΝΗ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ

Λοιπόν σήμερα λέω να σας μιλήσω για την βαζελίνη που όλοι χρησιμοποιούμε.Θα σας πω 30 χρήσεις τις βαζελίνης!!!Θα εκπλαγείτε που και πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε εκτός απο το πρόσωπο και το σώμα!
















Ας αρχισουμε!!!!
1)Μαλακώνει τα ξηρά σκασμένα πόδια, χέρια και αγκώνες. Χρήση στα πόδια! Απλώνετε στα πόδια σας τη βαζελίνη πριν κοιμηθείτε και βάζετε βαμβακερες κάλτσες .
2)Απλώστε μικρή ποσότητα με μια μπατονέτα στις βλεφαρίδες σας πριν πάτε για ύπνο. Με την πάροδο του χρόνου τα βλέφαρα γίνονται πιο γερά, ανθεκτικά και πιο χονδρά! Αυξάνει την ανάπτυξή τους σταδιακά.
3)Σκιά ματιών ρούζ και κραγιόν: Εφαρμόστε λίγη βαζελίνη στο πάνω μέρος των ματιών σας προτου βάλετε τη σκιά σας. Αυτό θα φέρει ενα γυαλιστερό αποτέλεσμα! Για μια δροσερή λάμψη στα μάγουλά σας εφαρμόζετε με τον ίδο τρόπο όπως και στα μάτια και συνεχίζετε με το ρούζ σας.
Για ένα πιο glossy αποτέλεσμα πριν απο το κραγιόν σας ή ακόμα και το μολύβι σας απλώνετε στα χείλη βαζελίνη.Για ένα λιπ γκλος στο χρώμα που θέλουμε ανακατεύουμε τη βαζελίνη με τη σκιά των ματιών που μας αρέσει και το εφαρμόζουμε στα χείλη. Με τον τρόπο αυτό έχουμε λιπ γκλος πάντα το χρώμα που μας αρέσει εύκολα γρήγορα και προπάντως οικονομικά !!


4)Επιμηκύνετε τη διάρκεια του αρώματός σας βάζοντας λίγη ποσότητα βαζελίνης στο σημείο όπου προτιθεστε να ψεκάσετε.
5)Για τα ατίθασα φρύδια ένα μικροσκοπικό κομμάτι βαζελίνης αρκεί για να τα τιθασεύσετε όπως τα επιθυμείτε!
6)Φτιάξτε το δικό σας scrub προσθέτοντας κόκους ζάχαρής ή χοντρού αλατιού και βαζελίνη! Χρησιμοποιήστε το στα χείλη με μια οδοντόβουρτσα αφήστε το για μερικά λεπτά και μετά αφαιρέστε το με ένα πανάκι ή με μια πετσέτα.
7)Για τις φουσκάλες στα πόδια απλώστε λίγη ποσότητα στο μέρος του παπουτσιού (εσωτερικά) που σας χτυπάει και αντίο φουσκάλες!
8)Εχει φρακάρει το δαχτυλίδι σας και δεν βγαίνει; Απλώστε μικρή ποσότητα βαζελίνης και τρίψτε την περιοχή και κινήσεις εμπρός-πίσω, δεξιά αριστερά.
9)Για να απαλύνετε τον πυρετό βάλτε την βαζελίνη στην κατάψυξη για 5' και ύστερα απλώστε την στο μέτωπό σας.
10)Ανακουφίστε τα πόδια σας απο τα κοψίματα του ξυραφιού απλώνοντας τη βαζελίνη σε όλο το μήκος των ποδιών αφού πρώτα την βάλετε στο ψυγείο για 5'. Χαλαρώνει το τσούξιμο, ενυδατώνει και χαρίζει μια ωραία υγιή λάμψη.
11)Άν έχετε βερνίκια νυχιών ή άλλα βαζάκια που δεν ανοίγουν εφαρμόζετε στο λαιμό της φιάλης λιγο βαζελίνη και έτσι αποφεύγεται να φρακάρει τις επόμενες φορές.
12)Αν πιάνετε συνεχώς τα μαλλιά σας με λαστιχάκι και δεν θέλετε να πετούν οι τρίχες στα πλάγια ή αν θελετε περιποιημένες άκρες βάζετε λίγη βαζελίνη σε όλο το μήκος των μαλλιών ξεκινώντας λίγο μετά τη ρίζα μέχρι και τις άκρες. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνετε λαμπερό αποτέλεσμα χωρίς φρεζάρισμα στις άκρες των μαλλιών.
13)Για να προστέψετε το νέο σας τατουάζ τρίψτε ελαφρά με βαζελίνη πρίν κάνετε το μπάνιο σας. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε τις κηλίδες του μελανιου. Μετά το μπανιο αφαιρείται τη βαζελίνη με μια πετσέτα τα τυχόν υπολείμματα. Λειτουργεί ώς προστατευτικό.
14)Αν τα πατουσάκια απο το σκύλο σας έχουν γραμμούλες και είναι σκισμένα ή πολύ ταλαιπωρημένα απλώνετε λίγη ποσότητα ή πάνω στο πατουσάκι τους ή σε μια πετσέτα τρίβοντας το πάνω.
15)Για το θαμπό χρώμα στα παπούτσια σας απλώνετε λίγη βαζελίνη με ένα πανάκι και αμέσως θα γυαλίσουν!


16)Αποφύγετε το στάξιμο της βαφής στο μέτωπό σας βάζοντας λίγη ποσότητα γύρω απο μέτωπο κροτάφους καθώς και στον αυχένα σας.
17)Αν έχετε μικροκοψίματα απλώστε μια μικρή ποσότητα γύρω απο την πληγή ούτως ώστε να μην ''τραβάει'' οταν θα επουλώνεται.
18)Για να αφαιρέσετε το κερί απο μια επιφάνεια βάλτε λίγη βαζελίνη γύρω - γύρω απο το κερί και αφαιρέστε με ένα πανί τα υπολλέιματα.
19)Απαλλαγείτε απο τη φαγούρα της πιτυρίδας ή της ξηροδερμίας βάζοντας λίγη ποσότητα στο σημείο του κεφαλιού που υπάρχει το πρόβλημα
20)Σας κολλάει το κραγιόν στα δόντια;; Απλώστε λίγη ποσότητα στα δόντια και χαμογελάστε άφοβα!
21)Κόλλησε τσίχλα στα μαλλιά; Απλώστε λίγη ποσότητα στην τούφα που έχει κολλήσει και αφαιρέστε σιγά σιγά με τα χέρια σας.
22)Τρίζουν τα ντουλάπια ή οι πόρτες στο άνοιγμά τους; Σε ενα κομμάτι βαμβάκι βάλτε λίγη βαζελίνη (ή ελαιόλαδο) και περάστε τις μεταλλικες στηριζόμενες επιφάνεις των κουφωμάτων.
23)Κρατήστε τα μυρμήγκια μακριά απο το μπωλ του κατοικιδιου σας . Απλώστε στην εξωτερική επιφάνεια του μπωλ απο πάνω προς το έδαφος ενα λεπτο στρώμα βαζελίνης.Τα μυρμήγκια δεν θα διασχίσουν την βαζελίνη.
24)Για την συρόμενη κουρτίνα του μπάνιου! Απλώνετε ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης στη ράβδο της κι έτσι ανοίγει και κλείνει έυκολα χωρίς να κολλάνε τα ''δαχτυλίδια'' της.
25)Για την πρόληψη των εξανθημάτων του μωρού σας απο την πάνα, αφού το αλλάξετε απλώνετε λίγη ποσότητα στο δερματάκι του κι έτσι αποφεύγεται η δημιουργία ερεθισμού ή εξανθήματος.
26)Για να αποφύγετε να μπεί το σαμπουάν στα μάτια του μωρού σας απλώστε μια μικρή ποσότητα γύρω απο τα φρύδια και έτσι το σαπουάν θα κυλήσει στα πλάγια και όχι στα ματάκια του.
27)Επαναφέρετε τη χαμένη λάμψη στα δερμάτινα ρούχα σας βάζοντας λίγη βαζελίνη σε ένα πανι και τα περνάντε απο πάνω! Ετοιμη!
28)Για γρατζουνιές στις ξύλινες επιφάνεις απλώστε με ένα πανι λίγη βαζελίνη και αφήστε την πάνω για 24 ώρες. Γυαλίστε ώς συνήθως.Τρέφει το ξύλο και κάνει τα γδαρσίματα να φαίνονται πιο απαλά
29)Για την πρόληψη διάβρωσης της μπαταρίας του αυτοκινήτου. Πριν έρθει ο χειμώνας αποσυνδέστε τους ακροδέκτες και καθαρίστε τους με μια βούρτσα, πρίν τα επανασυνδέσετε περάστε τα με λίγο βαζελίνη ,θα αποτέψει τη διάβρωση!
30)Λειάνετε την αλυσίδα του ποδηλάτου σας με λίγη βαζελίνη!

Αυτά απο εμένα για την βαζελίνη!Επόμενο Post : ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΑΖΕΛΙΝΗ!!!
Φιλάκια πολλάαααα!!!!!!!!!!!

12 σχόλια:

  1. gia ton xeimwna einai oti prepei to prwto tip..twra pia pou na valoume kaltses?? :D
    auto me to arwma to eixa xanakousei kai mou fainetai polu endiaferon!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εχεις δικιο για τον χειμώνα .....!!!Ναι αυτό με το άρωμα είναι αλήθεια,έχει μεγαλύτερη διάρκεια ειδίκα σε αρώματα που δεν κρατάνε πολύ αν βάλεις πριν βαζελίνη διαρκούν πιο πολύ!Δοκιμασμένο!! ;-)

      Διαγραφή
  2. Κατι ξέρανε οι γιαγιάδες μας που την χρησιμοποιούσαν συνεχώς και παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματι !!!!Γιαυτο και γω αναζητώ φυσικές λύσεις είναι οι καλύτερες!Η φύση μας τα έχει χαρίσει όλα απλόχερα!!!Μένει μονο να τα εκμεταλευτούμε σωστα!!

      Διαγραφή
  3. Καλέ έπαθα πλάκα πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με την ταπεινή βαζελίνη που δεν την πολύ έχουμε και σε εκτίμηση......Μπράβο σου πολύ ενδιαφέρον άρθρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίδες?Ούτε εγώ το πίστευα όταν το ανακάλυψα!!!Σχεδόν όλα τα έχω δοκιμάσει και πραγματι ειναι οπως τα γράφω!Σευχαριστώ πολυ κουκλίτσα μου γλυκιά!!!!!

      Διαγραφή
  4. Έχεις βραβειάκι αν θέλεις πέρασε από το blog να το παραλάβεις!!!!!!
    http://zoydaki1985.blogspot.gr/2013/05/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧ!Τι τιμη μου κάνεις!!!Σε υπερευχαριστώ!!!!Πες μου όμως πώς να το πάρω!Είμαι καινουρια βλέπεις και αυτο με τα βραβειάκια δεν το έχω!! ;-)

      Διαγραφή
  5. Πραγματικά είναι θαυματουργή. Ποιος να φανταζόταν όλες αυτές τις εναλλακτικές! Φιλάκια πολλά γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι είναι!!!Αν προλάβω το βραδάκι θα ανεβάσω συνταγή για να φτιάξετε σπιτική βαζελίνη!!Φιλακια πολλα Χριστινάκι μου!!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοβερό !!!
    Χιλλια ευχαριστώ καλή μου!!!<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή