WIKPLAYER


Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΜΕΡΟΣ 1

Χαιρετώ την πιο όμορφη διαδικτυακή μου παρέα!
Λοιπόν σήμερα επιτέλους μετά απο τόσσο καιρό όπως σας έταξα,έγραψα το άρθρο για το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.Τι να πρωτογράψει,τι να πρωτοπεί κανείς γιαυτό το θαυματουργό λάδι.
Ας ξεκινήσουμε με λίγες ιστορίκες πληροφορίες.

Ο Ιπποκράτης αναφέρεται σε περισσότερες από 60 διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου. Σήμερα το ελαιόλαδο εξακολουθεί να θεωρείται μία από τις καλύτερες φυσικές θεραπευτικές ουσίες για την φροντίδα του δέρματος. Ως εκ τούτου χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα όπως κρέμες προσώπου και σώματος, lip balm, σαμπουάν, αφρόλουτρα και λάδια για μασάζ. Όπως ιατρικές έρευνες έχουν δείξει το ελαιόλαδο περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά (βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες), βιταμίνες και ανόργανες ουσίες. Ως εκ τούτου, αναζωογονεί το δέρμα και διεγείρει τη φυσική υγρασία του.Οι Κρήτες συνδέονται στενά με το ελαιόλαδο, το οποίο χρησιμοποιούσαν, πέραν από τις διατροφικές ανάγκες του και για λόγους αισθητικής, για θρησκευτικές τελετές, ως αλοιφή για το σώμα, ως θεραπευτική ουσία σε φάρμακα, ως λιπαντικό, για την κατασκευή σαπουνιών και ως καύσιμο για λάμπες.



  • Πολύ εύκολες & γρήγορες φυσικές συνταγές ομορφιάς με Ελαιόλαδο:

  • Ελαιόλαδο για τη ξηροδερμία της περιοχής του κεφαλιού

Οι περισσότεροι τύποι ξηροδερμίας που εμφανίζονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας είναι συχνά αποτέλεσμα της αφυδάτωσης που προκαλεί η απότομη αλλαγή του καιρού, η οποία δεν δίνει στο σώμα μας τον απαραίτητο χρόνο για να προσαρμοστεί στις νέες κλιματικές συνθήκες. Τα αίτια της ξηροδερμίας μπορεί να είναι επίσης ψυχολογικά και κυρίως σε περιόδους με μεγάλο στρες το φαινόμενο μπορεί να ενταθεί ιδιαίτερα. Ένας από τους πιο επίμονους και ενοχλητικούς τύπους ξηροδερμίας είναι αυτός που παρουσιάζεται στο τριχωτό του κεφαλιού. Tα πιο κοινά συμπτώματα είναι σκάσιμο του δέρματος, έντονη φαγούρα και τσούξιμο. Το φαινόμενο αυτό συνήθως αντιμετωπίζεται με ειδικά σαμπουάν, αποχή από τις βαφές και τις χημικές επεξεργασίες καθώς και με ειδικές μαλακτικές λοσιόν. Μια εναλλακτική πρόταση για το αφυδατωμένο κεφάλι είναι το αγνό λάδι ελιάς. Δοκιμάστε να απλώσετε λάδι ελιάς στο κεφάλι σας χρησιμοποιώντας ένα απλικατέρ και στη συνέχεια χτενίστε σε όλο το μήκος των μαλλιών. Μαζέψτε τα μαλλιά σας σε αδιάβροχη μεμβράνη και κοιμηθείτε με αυτή τη νύχτα. Την επόμενη μέρα βάλτε σαμπουάν πρώτα σε στεγνά μαλλιά και στη συνέχεια ξεβγάλτε καλά το λάδι λούζοντας επίμονα. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!
  • Για τη θρέψη των μαλλιών

Για μια εφαρμογή αναμιγνύεται 50ml λάδι ελιάς μαζί με 50ml δαφνέλαιο. Περάστε το μίγμα στα μαλλιά σας πριν το λούσιμο αποφεύγοντας τις ρίζες αν αυτές είναι πολύ λιπαρές και επιμένοντας περισσότερο προς τις άκρες των μαλλιών, όπου συνήθως παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα ξηρότητας και οι μεγαλύτερες βλάβες. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια χλιαρή πετσέτα και αφήστε το μίγμα να δράσει για μισή ώρα. Στη συνέχεια λουστείτε κανονικά. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα και σε περιόδους που νιώθετε ότι τα μαλλιά σας χρειάζονται θρέψη και τόνωση.
  • Για το πρόσωπο

Η επάλειψη του προσώπου με λάδι ελιάς ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος το δέρμα ενώ προλαμβάνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Αναμιγνύοντας ελαιόλαδο μαζί με λίγο λεμόνι μπορείτε να εξομαλύνεται τις σκούρες κηλίδες που έχει εμφανίσει το δέρμα σας καθώς το μίγμα αυτό έχει την ικανότητα να λευκαίνει και να φωτίζει το πρόσωπο. Αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες λεμονιού στο μίγμα σας καθώς το λεμόνι είναι αρκετά όξινο.
  • Για χείλη που έχουν σκάσει

Ενυδατώστε τα χείλη σας καθημερινά και κυρίως το βράδυ απλά με λίγο αγνό ελαιόλαδο. Ήδη από την πρώτη εφαρμογή θα νιώσετε αισθητή διαφορά στα χείλη σας.
  • Για την περιοχή των ματιών

Όταν δεν χρησιμοποιείτε κάποια ειδική κρέμα, μπορείτε να απλώνεται με ένα βαμβάκι και με απαλές κινήσεις λίγο ελαιόλαδο στην περιοχή όπου κάνει την εμφάνισή του το λεγόμενο «πόδι της χήνας», δηλαδή στις πλαϊνές περιοχές των ματιών όπου συνήθως σχηματίζονται ακτινωτές ρυτίδες έκφρασης.
  • Για την ενδυνάμωση των βλεφαρίδων και το ντεμακιγιάζ

Αναμείξτε ίσες ποσότητες από λάδι αμυγδάλου και λάδι ελιάς και φτιάξτε ένα μείγμα ελαίων για άψογο ντεμακιγιάζ, αλλά και για θρέψη των βλεφαρίδων. Θα σας ενθουσιάσει όταν δείτε πόσο καλά και απαλά καθαρίζει!
  • Για αδύνατα και λεπτά νύχια

Αν έχετε ευαίσθητα και λεπτά νύχια μπορείτε να τα δυναμώσετε βυθίζοντας τις άκρες των δακτύλων σας για 5-10 λεπτά σε χλιαρό ελαιόλαδο.
  • Για το ξύρισμα

Για το ξύρισμα δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αγνό ελαιόλαδο αντί για κρέμα, τζελ ή αφρό ξυρίσματος.  Το λάδι  περιορίζει τους ερεθισμούς που προκαλεί το ξύρισμα στο πρόσωπο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώματος, ενώ παράλληλα αφήνει το δέρμα λαμπερό, ενυδατωμένο και απαλό.
  • Ελαιόλαδο σαν αντιηλιακό

Το λάδι ελιάς μπορεί να λειτουργήσει σαν ασπίδα για τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως εφαρμόζοντας αγνό ελαιόλαδο στο δέρμα αμέσως μετά την έκθεση στις UVA ακτίνες του ήλιου μπορεί να αποφευχθούν ή να περιοριστούν οι βλαβερές συνέπειες αυτής της επικίνδυνης ακτινοβολίας όπως είναι ο καρκίνος του δέρματος.Σε καμία πρίπτωση δεν αντικαθιστά το αντηλιακό απλά βοηθά.
  • Για μετά τον ήλιο

Το λάδι ελιάς είναι κατάλληλο και για την αφυδάτωση που παρατηρείται στο δέρμα, αλλά ακόμη και για τα εγκαύματα που μπορεί να προκαλέσει η έκθεση στον ήλιο. Οι ενυδατικές και αντισηπτικές ιδιότητες του ελαιολάδου μπορούν να καταπραΰνουν και να ανακουφίσουν από τον πόνο, να προλάβουν τα σημάδια και να αναζωογονήσουν τις περιοχές που έχουν υποστεί βλάβη.

Σημαντικό:

Σε κάθε περίπτωση το λάδι ελιάς που θα χρησιμοποιηθεί στις συνταγές για την επιδερμίδα θα πρέπει να είναι βιολογικής καλλιέργειας ώστε να είναι απολύτως απαλλαγμένο από χημικές και άλλες επιβαρυντικές ουσίες.
Τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις οδηγίες που μπορεί να σας έχουν δοθεί από γιατρούς. Αν έχετε παρατηρήσει οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση σε οποιοδήποτε από τα φυσικά συστατικά που αναφέρονται παραπάνω μην προχωρήσετε σε καμία είδους εφαρμογή.

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραια ανάρτηση εχω γράψει και εγω μια συνταγη που κανω πολύ συχνα. Ζαχαρη με ελαιολαδο κανει την πιο καλη απολεπιση στο σωμα μεσα στο μπανιο!!
    φιλια
    Μαιρη
    fairymakeuptales.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαιρη μου σευχαριστώ πολύ!Κάνω και γώ μια παρόμοια απολέπιση σώματος μονο που αντί για ελαιόλαδο βάζω αμυγδαλέλαιο που είναι εξίσου καλό για το δέρμα μας,προσθέτω ζάχαρη και λίγο απο το αφρόλουτρό μου.Κάνει το δέρμ αμου απιστευτα απαλο!!Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MaRiBeL Muchas gracias feliz semana a usted!!! <3 <3 <3
    muchos besos
    happyfraoulitsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή