WIKPLAYER


Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

DIY : ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΛΑΔΙ ΜΑΛΛΙΩΝ

Kαλησπέρα στο όμορφο παρεάκι μου!
Πήγα λίγες μέρες ένα ταξιδάκι ,όχι για διακοπές αλλά λόγω υγείας.Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και να 'μαι πάλι!Ιδέες πολλές κάναν βόλτες στο μυαλουδάκι μου και δεν ήξερα απο που ν΄ αρχίσω!Σκέφτηκα να σας δώσω μια φυσική συνταγή.Και τι είναι πιο απαραιτητο αυτή την εποχή για το δέρμα και τα μαλλιά μας?Μα φυσικά το αντιηλιακό!
Η συνταγή που σας δίνω είναι απο την αισθητικό Δήμητρα Γουλά και είναι ένα αντιηλιακό λάδι για τα μαλλιά μας διότι και αυτά χρειάζονται προστασία απο τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. 
Ξέρετε ότι πολλά λάδια όπως το ελαιόλαδο,το σησαμέλαιο,το καστορέλαιο,το λάδι καρύδας περιεχουν αντιηλιακά φίλτρα?Ούτε εγώ το ήξερα μέχρι που το διάβασα σε αρκετά βιβλία και το άκουσα και απο την αγαπητή μας αισθητικό Δήμητρα Γουλά.
Δεν θα σας κουράσω όμως άλλο γιατί αν συνεχίσω να σας λέω για τις ευεργετικές ιδιότητες του κάθενος ,θα βγεί ένα τεράστιο άρθρο και δεν θα το διαβάσει κάνεις!Ωστόσσο σας ε΄χω βάλει κάποια links για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες αν θέλετε.Και με μια αναζήτη στο γλυκούλι μας google θα διαβάσετε ακόμη περισσότερα.
Πάμε στην συνταγή μας!Τι θα χρειαστούμε :


ΥΛΙΚΑ
 ΓΙΑ ΒΑΣΗ: 
50ml ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ
20 ML ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ
1/4 KOΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΔΙΟΞΙΔΕΙΟ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΟΥ
5-6 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
10 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ


Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ΄ένα γυάλινο κατα προτίμηση μπουκάλι,το ανακινούμε και το αφήνουμε στον ήλιο για περίπου μια εβδομάδα.Έπειτα το λαδάκι μας είναι έτοιμο.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Το ελαιόλαδο όλοι το γνωρίζετε και πιστευώ οτι οι πολλοι απο εσάς γνωρίζουν τις ευεργετικές του ιδιότητες.Κάποια στιγμη θα κάνω ένα post γι'αυτο αποκλειστικά ,έχω πολλά μυστικά να σας πω με το ελαιόλαδο.

ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ


Το καστορέλαιο είναι επίσης ένα λαδάκι που είναι ναι μέν άοσμο σε σύγκριση με το δυνατό άρωμα του ελαιόλαδου αλλά πολύ θαυματουργό για το δέρμα και τα μαλλιά μας.

ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ


Το σημσαμέλαιο ένα ακόμη λαδάκι που έχει πολύτιμα συστατικά να μας δώσει.

ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΟΥ


Το διοξείδιο του τιτανίου είναι ένα ορυκτό ακίνδυνο που έχει την ιδιότητα να αντανακλά τις υπεριώδες ακτινές του ήλιου και έτσι να μας προστατεύει.Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλες οι κρέμες προσώπου  και όλα τα αντηλιακά τόσσο προσώπου όσο και σώματος περιέχουν διοξείδιο του τιτανίου.(Κοιτάξτε στο πίσω μέρος της συσκευασίας μιας κρέμας του εμπορίου και θα το δέιτε).
Όσο για τα αιθέρια έλαια ,το δεντρολίβανο όσο και το φασκόμηλο βοηθάνε στην ανάπτυξη της τρίχας,κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά άρα πιο ανθεκτικά και βοηθούν στο να έχουμε υγιή λαμπερά μαλλιά.
Αυτά απο εμένα περιμένω τα σχολιά σας απο κάτω ,να μου πείτε αν έχετε δοκιμάσει κατι παρομοιο και πως σας φάνηκε.Οτι αλλο θέλετε να με ρωτήσετε είναι στην διάθεση σας και εδώ στο blog μου αλλα και στο facebook.
ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!

7 σχόλια:

  1. Περαστικά σου!Ελπίζω να είσαι πολύ καλά τώρα :)
    Πολύ ωραία η συνταγή για το λαδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ καλή η συνταγή αλλά τα υλικά δεν νομίζω ότι μπορώ να τα βρω όλα :Ρ μερικά δεν τα χω ξανακούσει κιόλας ( παράδοξο; ) .. θα ρίξω μαι ματιά και στο υπόλοιπο blog σου, γιατί γράφεις ωραία και κατανοητά :) δες και συ το δικό μου αν θες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς όρισες Έφη μου στο Blog μου,σευχαριστω πολυ για τα καλα σου λόγια!!Το καστορέλαιο και το σησαμέλαιο μπόρεις να τα βρείς στα hondos center,στα φαρμακεία και στα καταστήματα με βιολογικά προιοντα,καθώς επίσης και στο ιντερνετ.Το διοξειδιο του τιτανιου εγω το προμηθευομαι απο ένα eshop ελληνικό,αν σε ενδιαφέρει πές μου να το γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. happyfraoulitsa,αν μπορεις γρεψε μας απο ποια καταστηματα προμηθευεσαι τα προιοντα σου και το ελληνικο site!!
    Σε ευχαριστω πολυ!!!

    Κωνσταντινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή