WIKPLAYER


Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

DIY : ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ LIP BALM

Γεια σας αγαπημένο μου παρεάκι!!!!
Χειμώνιασε!!!Αχ.....πάει το καλοκαιράκι.....όχι δεν σας γκρινιάζω !!!Καλός είναι και ο χειμώνας χρειάζεται....μόνο που τώρα το πρωινό ξύπνημα είναι πιο δύσκολο!!!!
Το χειμώνα χρειαζόμαστε περισσότερη ενυδάτωση ειδικά στα χείλη μας που εκθέτονται περισσότερο .Ο κρύος αέρας ,οι χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν τα χείλη μας να σκάνε και να φαίνονται αφυδατωμένα.
Καιρός να φτιάξουμε το δικό μας Lip balm  για να προστατέψουμε τα χείλη μας από τις καιρικές συνθήκες ,να τα κάνουμε να δείχνουν ζουμερά ,απαλά έτοιμα για φίλημα!Πάμε λοιπόν να αποκτήσουμε χείλη για φίλημα!!

Για το lip balm θα χρειαστούμε :

1 κουτ. γλ. κερί μέλισσας
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1 κουτ.γλ. βούτυρο καριτέ
10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας

Λιώνουμε σε bain marie το κερί μέλισσας,το βούτυρο καριτέ (εδώ να σας πω ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βούτυρο κακάο αν δεν έχετε καριτέ,είναι εξίσου κάλο.)και το λάδι.Προσοχή μην τα κάψετε,ίσα ίσα να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Σε αυτό το στάδιο αν θέλετε να προσθέσετε χρώμα στο lip balm σας μπορείτε να κόψετε ένα μικρό κομματάκι από το αγαπημένο σας κραγιόν και να το προσθέσετε να λιώσει μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε λίγη ποσότητα από μια σκιά ματιών της αρεσκείας σας.Το χρώμα και το αποτελέσματα εξαρτάται από το πόσο χρώμα και  ποσότητα θα προσθέσετε.Για παράδειγμα για ένα  απαλό Lip balm θα βάλετε πολύ λίγη ποσότητα για ένα πιο έντονο περισσότερη.
Αφού λιώσουν τα υλικά μας ,αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει λιγάκι και προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας.Αν δεν έχουμε αιθέριο έλαιο μπορούμε να βάλουμε ένα καψάκι βανίλια σε σκόνη,αυτή που ρίχνουμε στα γλυκά .Θα δώσει άρωμα και γεύση βανίλιας στο Lip balm μας.Έφτιαξα δυο Lip balm ,ένα το τοποθέτησα σε μια θήκη απο ένα τελειωμένο lip balm και προσθεσα αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο ,αφού πρώτα το καθάρισα πολύ σχολαστικά και το άλλο το έβαλα σ'ένα βαζάκι και πρόσθεσα ένα καψάκι βανίλια.
Τοποθετούμε λοιπόν το Lip balm μας σε καθαρό αποστειρωμένο βαζάκι και έτοιμο να το έχουμε στην τσάντα μας για άμεση ενυδάτωση όποτε το έχουμε ανάγκη.!!!!
Καλή σας επιτυχία!!!!!!
Και όπως πάντα περιμένω τα σχόλια σας!!
Φιλάκια πολλαααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!